aldbbanner01

Belépés

Jó hírt kapott a Központi iskola

  • Témakör: EFOP

Külön öröm számunkra, hogy a reformáció 500. évfordulója alkalmából egy ilyen szép ajándékkal tudjuk gazdagítani Kiskunhalas közösségét, hiszen ez az új épület a város vagyonát fogja gyarapítani. Büszkék vagyuk rá, hogy jó gazdaként viselhetjük gondját ennek a gyönyörű intézménynek, amit 50 éves használatra kaptunk a tulajdonostól. A tervezett beruházás rövid bemutatására Nagyné Lehoczki Zsuzsanna igazgatónő szavait idézem:

2016. november 10-én érkezett a hír: az EFOP-4.1.1-15 számú pályázaton a Központi Református Általános Iskola fenntartója, a Kiskunhalasi Református Egyházközség 499 millió forintot nyert infrastrukturális fejlesztésre. A támogatás 100%-os, így önrészre nem volt szükség. Ebből a hatalmas összegből 4 tanterem épül az ebédlő tetején, ehhez tartozik majd egy tanári szoba konyhával és étkezővel, két szertár és egy csoportszoba. Az udvar konyha felőli részén, a sportpálya végénél létesülő épületben kapnak helyet a karbantartók, egy tágas aula, az első emeleten egy rajz szaktanterem szertárral, a második emeleten pedig egy természettudományos laboratórium szintén szertárral. A két épületrészt egy liftes lépcsőház köti majd össze.

Teljesen megújul az udvar is: a két spotpálya rekortán, a többi rész térkő borítást kap, a játszótér helyére szabadtéri fitness eszközök kerülnek, de padok, virágok, növények elhelyezése is szerepel a tervek között.

Az ebédlő belső festése, a járólapok cseréje, a vizes blokkok teljes felújítása mellett az épület tetején napelemek telepítésére is lehetőség lesz.

Nagyon jelentős összeg jut eszközvásárlásra: a hat terem, tanári, csoportszoba, négy szertár teljes berendezése, felszerelése, hat aktív tábla, 26 számítógép, modern taneszközök, kerámiaégető kemence, erősítőrendszer az ünnepségekre, mobil paravánok a kiállításokhoz képezik az eszközlista jelentős részét. A laboratórium felszereltsége lehetőséget ad kémiai, fizikai kísérletek elvégzésére, biológiai folyamatok bemutatására. A rajz szaktanterem a művészeti képzés sokszínűségéhez szükséges feltételeket biztosítja, lehet majd festeni, kerámiázni, fotózni, a számítógépes grafika alapjait is megismerhetik az ide járó tanulók.

Az iskola történetének legkiemelkedőbb beruházása 2017 nyarán kezdődik, addig a szerződéskötés és a közbeszerzés zajlik.